Скен: Пијани лекари, погрешни дијагнози, спори судови – има ли одговорност за лекарски грешки?

Од:

25-годишното момче од Берово почина од заб, 7-годишниот Агуш од Прилеп остана без рака поради обична скршеница, анестезиолог под дејство на алкохол дошол на работа, починаа родилката Маја од Гевгелија и нејзиното бебе, 28-годишната Јилдиз Веапоска од Дебар остана без половина органи. Ова се само дел од случаите кои ја потресоа македонската јавност, а ги има уште многу.

Лекарска грешка тешко се докажува, но одговорност мора да има. А, ја нема.

Што се е лекарска грешка, каде се пријавува и колку е долга правната битка? Гледајте во анализата на Скен.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Загадениот воздух нè убива – никој не е загрижен, само добро се глуми

(ВИДЕО) Новогодишна депресија во Скопје: Кој ја украде новогодишната магија?

Анита Петровска Рајковиќ

Видео: Кој стои зад дојавите за бомби?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Ќе го умрат ли Боки 13 во затвор? Во какви услови живеат затворениците во Идризово

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: 20 години нè трујат со жива – ја има во почвата, воздухот, подземните води, а допрва ќе испитуваме каде и колку

Анита Петровска Рајковиќ

Проверете си: „Телеком“ ги зголеми сметките, а рокот од 30 дена да реагирате истекува за некој ден

Анита Петровска Рајковиќ