ВИДЕО: Жаба-мутант доби свои следбеници во Тајланд

Од:

Жителите на селото Сурин во северен Тајланд имаат нов идол пред кого се поклонуваат со надеж да им донесе среќа. Станува збор за жаба со шест нозе.

Животното го нашол Уан Конабан. Кога во баричка на својот имот ја видел жабата со четири, наместо две предни нозе, веднаш ја земал и ја однел дома.

Оттогаш соседите го посетуваат семејството почесто, за да му се поклонат на водоземецот и да си посакаат нешто за себеси. Најчестата желба до жабата е да им донесе добивка на лото.

Животното добива и подароци – најчесто цвеќиња и ароматични стапчиња.

Засега нема податок дали некој од идолопоклониците добил на лотарија.

Би можело да ве интересира

Светски ден за заштита на животните

Ана Ололовска

Мајмун украл телефон и си правел „селфи“

Ана Ололовска

Речиси 140 угинати фоки пронајдени долж брегот на Мексико

Ана Ололовска

Долговечна машка панда од зоолошка градина во Јапонија наполни 38 години

Ана Ололовска

Мала „наезда“ на бебиња на ретки горили во Уганда

Ана Ололовска

Гостите во овој јапонски хостел заспиваат гледајќи во мачки

Ана Ололовска