Вработените во подрачното одделение на Министерството за правда во Битола работат во субстандардни услови

Од:

Министерот за правда Кренар Лога го посети подрачното одделение на Министерството за правда во Битола при што беше констатирано дека вработените работат во субстандардни услови.

„Нема лифт во зградата во кое е сместено одделението, а вработените кои се со инвалидитет немаат пристап до работното место кое е на петиот спрат во зградата. Недостасува канцелариски мебел, вратите и прозорците се оштетени и претставуваат опасност за странките кои доаѓаат да бараат бесплатна правна помош. Со влезот во ЕУ, преку фондови ќе се обезбедат средства за полесен пристап до правдата за ранливите категории“, велат од Правда.

Би можело да ве интересира

Обвинителството реагира до Лога: Дел од забелешките за Извештајот се неточни, Јовески е спремен да одговори согласно закон

Александар Тодески

Собранието го крши Законот за јавно обвинителство: Јовески заминува на 25 декември, оглас за наследник нема

Ќе се формира работна група за реформа на Судскиот совет, покана за учество и до претставници на најголемите политички партии

Министерство за правда: Блупринг групата не треба да избрзува со предвремено излегување од Работната група

Министерство за правда: Законот за амнестија нема да се носи со европско знаменце

Горан Наумовски

Работната група од 2020 година правела нов Кривичен законик, не ги пишувала измените за поблаги казни за функционери