(ВИДЕО) Новогодишна депресија во Скопје: Кој ја украде новогодишната магија?

Од:

Предновогодишна депресија во Скопје, се жалат граѓаните. Скопје никогаш не било вака тажно и празно пред Нова година. Како виновник ја посочуваат градоначалничката Данела Арсовска, која социјалните мрежи ја нарекуваат Гринч – крадецот на новогодишниот дух.

Сепак и на нас не може човек да ни погоди – кога се кити, народот коментира дека се трошат пари безпотребно, дека треба наместо китење да се наменат за друго. А кога не се кити повторно не ни чини, депресивно ни е.

Сепак неколку градови во Македонија се пример дека може да се накити спектакуларно, а да се потрошат нула денари од општинската каса.

Како се накитени Крива Паланка, Охрид, но и главните градови во регионот Белград, Загреб, Софија, Тирана – Гледајте во анализата на Скен.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Загадениот воздух нè убива – никој не е загрижен, само добро се глуми

Видео: Кој стои зад дојавите за бомби?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Ќе го умрат ли Боки 13 во затвор? Во какви услови живеат затворениците во Идризово

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: 20 години нè трујат со жива – ја има во почвата, воздухот, подземните води, а допрва ќе испитуваме каде и колку

Анита Петровска Рајковиќ

Проверете си: „Телеком“ ги зголеми сметките, а рокот од 30 дена да реагирате истекува за некој ден

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Трошат наши пари, а за отчет како да им брцаш в џеб – Политичарите сè поарогантни

Анита Петровска Рајковиќ