(ВИДЕО) Љупчо Бубо Каров: Медиумите се под огромен притисок

Од:

Јас сум работел во времето на комунизмот, работев во времето на почетоците на транзицијата, никогаш не било вака.

Денеска владее стравот, а тоа не е убаво и нема врска со демократија, луѓето сметаат дека К-15 заради страв прекина, не е така, едноставно нема клима за функционирање, медиумите се под огромен притисок, вели за 24 Вести Љупчо Бубо Каров.

Би можело да ве интересира

Во буџетот за 2022 не се планирани пари за исплата на К-15 за јавниот сектор, вели Бесими

Ана Ололовска

Заев: Во новиот буџет има дополнителни 3,73 милиони евра за исплата на К-15 во администрацијата

Жарко Настоски

За едни има, за други нема К-15 во јавниот сектор, ќе се казнува од следната година

Маја Илиевска-Пачемска

ССМ: Уште седум дена за исплата на К-15

Катерина Павлова-Николовска

Нема К-15 за 2000 „рамковно“ вработени кои земаат плата, а не доаѓаат на работа

Маја Илиевска-Пачемска

ССК: Компаниите можат да исплаќаат и помал „К-15“ ако имаат финансиски тешкотии во работењето

Ана Ололовска