(ВИДЕО) Гоговски: Теарце заслужува подобар и просперитетен живот

Од:

Војо Гоговски, кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за Општина Теарце денеска на прес-конференција изјави дека Теарце заслужува подобар и просперитетен живот и дека тој заедно со тимот се залага за зголемување на економскиот раст и вработеноста со отварање на нови работни места во земјоделството како рурална општина, пораст на животниот стандард на граѓаните, заштита на животната средина, а со тоа и подобар живот на општина Теарце.

dobivaj vesti na viber

– Остварувањето на овие заложби ќе биде со посветена работа од мене и сите членови на мојот тим.
За таа цел, ќе реализираме повеќе проекти:
1. Обезбедување на локации за отварање на откупни центри за земјоделски производи.
2. Обезбедување на локации за отварање на погони за откуп, преработка и промет на други шумски производи.
3. Обезбедување на локации за отварање на погони за флаширање на вода за пиење.
4. Изградба на Основно училиште за паралелките од македонски наставен јазик во село Непроштено.
5. Изградба на повеќенаменско спортско игралиште во село Доброште.
6. Субвенции за набавка на печки за пелети.
7. Субвенционирање на домаќинствата, односно надоместување на дел од трошоците за купени и вградени сончеви колекторски системи во домаќинствата.
8. Реконструкција на водоводот со чиста вода за пиење во село Лешок. Целосна реконструкција на видоводната мрежа на водоводор на село Лешок бидејки системот е во многу лоша состојба и има големи загуби на вода.
9. Изградба на нов резервоар за чиста вода за пиење во село Непроштено.
10. Изготвување на урбанистички планови за сите населени места во општина Теарце.
11. Улично осветлување на населените места во општината.
12. Земјоделство и добра земјоделска пракса.
13. Инфраструктура за развој на земјоделството.
14. Рехабилитација на системот за наводнување.
15. Развој на Рурален туризам и Планински туризам.
17.Реконструкција на црквата Свети Никола во село Одри.
18.Конзервација на црквата Свети Архангел Михаил во село Непроштено.
19. Изработка на тротоари на пристапниот пат во село Лешок.
20. Изработка на тротоари на пристапниот пат во село Непроштено.

Доброто на граѓаните, решавањето на нивните проблеми и потреби е наш приоритет. Нашиот слоган е секогаш работа, секогаш Македонија, граѓаните знаат кој работи за нив и создавањето на подобра иднина за нивните деца. Граѓаните знаат дека ВМРО-ДПМНЕ се што ветува и реализира, рече Гоговски.

Би можело да ве интересира

ВМРО ДПМНЕ: Неспособната власт сака да ја дефокусира јавноста од тајните преговори кои денес се водат во Софија

А1он

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ создава тензии во Собранието, во надеж дека ќе се спасат од одговорност за криминалот, тоа нема да се случи, сите ќе одговараат

А1он

Арсовски: Ако нема договор за избори, ВМРО-ДПМНЕ ќе протестира низ целата држава

ГРОМ ја раскинува коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ

А1он

ВМРО ДПМНЕ: Согласно позитивно-правните прописи, пратениците не земаат екстра дневници

А1он

Рекетарите и нивното дувло за криминал

А1он