(ВИДЕО) Цаноски: Со задоволство ја потпишавме Платформата за демократска Македонија

Од:

„Партијата за Европска Иднина со задоволство ја потпиша Платформата, за фер и демократаски избори, за слободна Македонија.

Ние како партија и претходно дававме деманти и не прифаќавме да се оди на избори со непрочистен избирачки список, без независни медиуми и се што е потребно за едни фер и демократски избори“, изјави Фијат Цановски.

„Ние и претходно како партија сме биле во коалиција со СДСМ, во 2011 година. Природно беше да дојде поканата и природно е ние да коалицираме на наредните избори, било кога и да се случат, со Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.

Наше задоволство е да бидеме заедно, со единствена цел, само да Македонија добие фер и демократски избори“, рече Фијат Цановски.

PlatformaZaDemokratskaMakedonija0001 (1) PlatformaZaDemokratskaMakedonija0002 (1) PlatformaZaDemokratskaMakedonija0003 (1) PlatformaZaDemokratskaMakedonija0004

Би можело да ве интересира

ПЕИ бара крвниците и насилниците најостро да бидат санкционирани

Наум Локоски

ПЕИ во опозициската коалиција

Ана Ололовска

Фијат Цаноски се повлекува од политика

Емир Латифовиќ

ПЕИ ја објави листата за парламентарните избори 2014

Емир Латифовиќ

ПЕИ ќе оди самостојно на парламентарните избори

Емир Латифовиќ

Бишевац останува во опозицискиот фронт

Ана Ололовска