Верушевски побарал доколку може да се снимаат и броевите на Груевски и Мијалков

Од:

Зоран Верушевски, откако почнало вадењето на телефонските разговори, побарал доколку може, да се маркираат односно да се внесат во системот за прислушување броевите на тогашниот премиер Никола Груевски и директорот на УБК, Сашо Мијалков.

Ова барање Ѓорги Лазаревски и Звонко Костовски одбиле да го исполнат.

– Нас не ни падна на памет да направиме такво нешто бидејќи се што се маркира останува како траен запис кај операторите кои беа контролирани. Не сакавме да маркираме бидејќи не сакавме да направиме криминал, вели Лазаревски.

Како што тврди Лазаревски, селектирањето на материјалите го правеле Верушевски и Костовски, а тој само пренесувал пораки меѓу нив.

Дисковите првично биле предавани два пати неделно, а потоа дошло до прекин поради летниот период, а од септември повторно продолжиле со префрлување на информациите

Виктор Јованов

Би можело да ве интересира

Амбасадата на САД го следи ослободувањето на Мијалков: Без оглед на судските одлуки, остануваат санкциите

Кристијан Ландов

Судскиот мониторинг покажува: Многу веројатно предметот за прислушкувањето и Мијалков да застари

Кристијан Ландов

Апелација се правда за ослободувањето на Мијалков: Пресудата беше нејасна и неразбирлива

Кристијан Ландов

Одбраната нa Мијалков: Одлуката на Апелациониот суд е праведна, заснована е на докази и факти

Ана Ололовска

Укинувањето на пресудата за Мијалков е завршена работа, Судски совет не може да преиспитува судска одлука

Кристијан Ландов

Пендаровски: Шокиран сум од одлуката на апелацискиот суд за „Таргет-Тврдина“

Ана Ололовска