Треска се излеа кај Македонски Брод, силните врнежи ги оштетија и патиштата до повеќе села во Поречијата

Од:

Надојдените води на Треска, по вчерашните интензивни врнежи од дожд ,предизвикаа излевање на реката во селата Лисичани, Вранештица и Пласница, а во текот на денот се излеа и кај Македонски Брод од Пешна до село Девич.

– Треска по вчерашните интензивни врнежи од дожд, се излеа од своето корито во текот на попладнето кај Македонски Брод. Поплави поголеми површини ниви и ливади од мотелот Пешна до село Девич, каде се полавени повеќе десетици хектари плодно земјиште, истакна Далибор Мисајлески, жител Македонски Брод и додаде дека поројните дождови тешко го оштетиле патот до Рамне.

Силните врнежи од дожд покрај излевањето на Треска ги оштетија патиштата до повеќе села во Поречијата.

-Патот до село Рамне, кој нема асфалт, од силните буици вода е тешко оштетен и со моторно возило е невозможно да се стаса до селото, додаде Мисајлески.

Во Македонски Брод, Треска порасна до висината на мостот, каде се мери нејзиното ниво.

Би можело да ве интересира

МВР со детали за убиството во Македонски Брод: При чистење на ловечка пушка, пушката испукала еден куршум

Убиство во Македонски Брод: Убиен е 31-годишен професионален војник во АРМ

(ВИДЕО) Потоп во Црна Гора: Вода до колена во Сутоморе

Заглавено семејство во поплавена куќа во село Сиричино

Предраг Петровиќ

(ВИДЕО) Аеродром во Бразил e поплавен: „Салгадо Фиљо“ ќе е затворен до крајот на мај

Големи поплави во Бразил, загинаа 83 лица, 111 се исчезнати