Судот амнестира уште пет лица за 27 април

Од:

Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по добиени барања согласно Законот за амнестија за настаните од 27 април 2017 година, кои се случија во Собранието на Република Македонија, а по претходно добиени мислења од надлежното обвинителство, уважи уште пет барања на обвинети лица во предметот.

Судот ги уважи барањата на А.С., Д.М., Д.В., С.П. и Б.М. опфатени во предметот со К.бр. 752/17, соопштија оттаму.

Од судот додаваат дека сите преостанати барања се одбиени како неосновани.

Со овие решенија Основниот суд Скопје 1 – Скопје, во законски утврдениот рок постапи, донесе решенија и истите ги достави до странките по однос на сите барања поврзани со Законот за амнестија на настаните од 27 – ми април 2017 година во Собранието на Република Македонија.

Би можело да ве интересира

Јанакиески бил незаконски притворен и држен во домашен притвор за „Шпански скали“ и 27 април, пресуди судот во Стразбур

Александар Тодески

ВМРО-ДПМНЕ ќе го блокира Законот за амнестија

Александар Тодески

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ќе го напуштат собранието ако се стави европско знаменце на амнестијата

Орце Костов

Министерство за правда: Законот за амнестија нема да се носи со европско знаменце

Горан Наумовски

ВМРО-ДПМНЕ: Со сите демократски и парламентарни методи ќе го спречиме донесувањето на законот за амнестија

Предлог законот за амнестија целосно ослободува 286 лица