СРД: А2 не ја прилагоди програмата

Од:

„Советот за радиодиуфузија на денешната седница констатираше, дека и покрај дадените неколку рокови да го усогласи работењето со Законот за радиодифузната дејност и условите од дозволата, сателитското трговско радиодифузно друштво А2 Телевизија до денеска не ја прилагоди програмата согласно добиената дозвола, по што согласно член 63 од законот, СРД ја одзеде дозволата на ТРД Телевизија А2“, се вели во соопштението од СРД за одземањето на дозволата на А2.

„Последниот мониторинг на програмскиот сервис на ТРД Телевизија А2 покажа дека овој радиодифузер сериозно отстапува од претежно забавниот општ формат, што му е доделен. Наместо најмногу 65% програми што исполнуваат забавна функција, емитува 75,68%, а повеќе од две третини се репризни изданија.

Редовните мониторинзи на програмите на радиодифузерите што ги врши СРД покажаа сериозни остапувања во форматот на Телевизија А2. Во периодот од февруари оваа година, СРД во неколку наврати сериозно и’ укажуваше на Телевизија А2 да се прилагоди кон условите од дозволата и кон Законот за радиодифузната дејност. За оваа цел членовите на СРД и лично го информираа управителот на Телевизија А2, како и стечајниот управник“ – се вели во соопштението од СРД.

Би можело да ве интересира

Проект Пегаз: Новинари, политичари, бизнисмени, активисти на листата за следење преку шпионски софтвер

Вархеји: Медиумскиот амбиент на Балканот мора да се менува

Жарко Настоски

Новинарите реагираат на најавите за владини реклами во медиумите: Лага е дека ние сме го барале тоа

Жарко Настоски

Владата ќе основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес

Жарко Настоски

„Репортери без граници“: Македонија две места погоре на листата, критики за државните реклами во медиумите

Жарко Настоски

Репортери без граници: Културата на неказнивост продолжува во С.Македонија

Ана Ололовска

2 comments

ufff 13/06/2012 - 12:58 at 12:58

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Reply
Gajver 13/06/2012 - 16:51 at 16:51

Единствените отстапувања се во вашите испра мозоци имбецили едни. Па каде мислите виде да живеете кога ќе падне оваа диктаторска власт. Па дали сте свесни дека ќе ве бркаат до крајот на светот поради ова што го правите.

Reply

Leave a Comment

twenty + twenty =