ВИДЕО: Советниците од Центар се скараа уште пред да почне седницата за „Треска“

Од:

Иднината на земјиштето кај „Треска“ и понатаму е заглавена во административни лавиринти. Советниците на Советот на Општина Центар, на денешната седница водеа расправа околу административните детали за водењето на седницата, а не за деталниот урбанистички план наречен „Буњаковец 2“, во чиј дел е земјиштето кај „Треска“.

Градоначалникот Саша Богдановиќ предложил вонредна седница, но Јана Белчева која е претседателката на Советот не го прифатила неговото барање и сакаше да го отвори продолжението на 41-та седница.

Советникот Ѓошо Вангелов бараше предлогот на градоначалникот за вонредна седница да се усвои, бидејќи во спротивно според него ќе се создадел административен хаос.

„Да не ги зафркаваме граѓаните, да почнеме вонредна седница“, рече советникот Јон Фрчкоски, кој исто така го поддржа предлогот на градоначалникот.

Советникот Томислав Лазаров расправата ја нарече беспредметна.

Советникот Вангелов ја напушти салата за седници и ги повика и останатите советници да излезат на пауза, а тие веднаш го послушаа.

Во салата за седници присуствуваа околу дваесетина граѓани од Општината кои со часови трпеливо чекаа да започне седницата.

Би можело да ве интересира

55 семејства со итна социјална и здравствена потреба ќе добијат еднократна финансиска помош од Општина Центар

Ана Ололовска

Општина Центар со активности за поддршка на полициските станици

Ана Ололовска

Општина Центар ги дезинфицира станбените згради и јавните површини

Ана Ололовска

Учениците од основните училишта во Центар ќе учат онлајн

Ана Ололовска

Обуки за правилно миење раце и одржување лична хигиена во основните училишта во Центар

Ана Ололовска

Отворена изложбата на Архитектонскиот факултет и Општина Центар – „Училиште во парк“ во КСП „ЈАДРО“

Ана Ололовска