Штипската општина ќе обезбеди униформи за вработените во Брзата помош

Од:

Вработените во Итната медицинска помош во Штип ќе добијат униформи, донација од Општината. За оваа намена се обезбедени 200.000 денари.

Како што соопшти градоначалникот Зоран Алексов, идејата за донирање униформи е одлична, бидејќи здравствените работници од итната помош се првите кои интервенираат при која и каква било несреќа.

– Бојата на униформите допрва ќе се одредува. Началникот на Одделението веднаш ќе достави барање до Советот на Општина Штип за доделување на предвидените средства, вели Алексов.

Началникот на Итната медицинска помош при ЈЗУ „Панче Караѓозов“ Штип, Сунчица Постолова вели дека добивањето на униформите за вработените е голем гест, а исто така таа вели дека условите за работа во Брзата помош годинава се подигнати на висок степен благодарени на добивањето на четирите нови возила од Министерството за здравство.

Би можело да ве интересира

Лекарска комора: Лекарите мора да бидат безбедни на работните места

Ана Ололовска

Зголемен бројот на повици во Итната медицинска помош во Скопје, дневно стотина интервенции и десетина колапси

Ана Ололовска

Филипче: Верувам дека пензионираните лекари ќе сакаат да се ангажираат во едукација на помладите

Жарко Настоски

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Ана Ололовска

Се планираат измени во Програмата за здравствена заштита, дежурства на специјалисти во помалите места

Ана Ололовска

Жители на три села ќе ја блокираат изградбата на експресниот пат Штип – Кочани

Leave a Comment

twenty + seven =