Шефовите на агенциите за разузнавање од регионот на средба во Скопје

Агенцијата за разузнавање на Република Македонија организира средба на шефови на безбедносни и разузнавачки служби во Скопје во рамките на процесот Брдо-Бриони.

Како што стои во соопштението од Агенцијата за разузнавање, претставниците на службите биле од државите вклучени во процесот.

„На состанокот се дискутира за безбедносните закани во регионот, геополитика, како и тековните ризици врз регионалната безбедност. На настанот присуствуваа и специјални гости од други земји, кои презентираа свои согледувања и анализи за безбедносните предизвици, дополнувајќи ја вредноста на дискусијата. Средбата е во поддршка на претседателскиот процес Брдо-Бриони, а претседателите на државите учеснички во овој процес ќе бидат информирани за заклучоците од дискусиите“, се навдува во соопштението.

Агенцијата за разузнавање воедно го искористи настанот за одржување и унапредување на регионалната соработка меѓу разузнавачко-безбедносните служби.

Би можело да ве интересира

Ерол Муслиу – нов директор на Агенцијата за разузнавање

Ана Ололовска

Доделени првите сертификати од програмата за стручно усовршување за разузнавање и анализа

Ана Ололовска

Експертите реагираат: Премиерот со многу овластувања во новата агенција за разузнавање

Anela Petrova

Македонските разузнавачи ќе се обучуваат за оперативното делување и собирање податоци

Ана Ололовска

Почнува универзитетска програма за професионално усовршување на разузнавањето

Ана Ололовска

Агенција за разузнавање негира вмешаност во активности кои не се нејзина надлежност

Ана Ололовска