Се забранува движење на автомобили по кејот кај ГТЦ

Од:

Кафулињата на кеј „13 Ноември“ ќе ги унифицираат летните тераси како дел од проектот на Град Скопје за реконструкција на кејот на Вардар, а автомобилите ќе смеат да се движат само во два точно утврдени термини.

Тој ќе биде одново поплочен, ќе бидат поставени нови клупи и препреки за автомобилите да не се паркираат како досега.

Реконструкцијата ќе чини 88,6 милиони денари кои се обезбени од буџетот на Град Скопје.

„Отстапуваме повеќе место за велосипедистите и пешаците“, вели градоначалникот Шилегов, најавувајќи препреки за автомобилите да не можат да се паркираат.

Терасите кои ќе ги користат угостителските објекти ќе бидат унифицирани и ќе дојде до израз дрворедот на кејот, кој сега е сокриен од летните тераси на кафулињата.

„Се радуваме на секоја можност градот да дише, да има флуктуација“, вели премиерот Заев кој заедно со градоначалникот Шилегов ја најави реконструкцијата.

Би можело да ве интересира

Драган Илиевски и Зоран Попов нови директори на „Водовод“ и Зоолошката градина

Ана Ололовска

Поднесена кривична пријава против цементарница „Титан Усје“

Ана Ололовска

Град Скопје: Нема да бидеме под уцена од криминалци

Ана Ололовска

Ангелова: Бараме Арсовска да го разреши Глигоров, постои опасност тој да го повтори насилството

Славески чека мислење од Арсовска за да закаже седница за загадувањето во Скопје

Орце Костов

(ВИДЕО) Јајоска: Славески да ја прифати иницијативата на СДСМ за борба против загадениот воздух

Ана Ололовска