Рамиз Мерко – министер без ресор

Од:

Министерот без ресор Рамиз Мерко е роден 1957 во Струга каде завршил основно и средно образование. Дипломирал и магистрирал, по што стекнал и звање доктор на науки. Зборува англиски, турски, српски и бугарски јазик.

Мерко беше градоначалник на Струга и професор на Меѓународниот универзитет во Струга. Во неговата биографија се запишани и функциите пратеник во Собранието на РМ, раководител на производство во Земјоделски комбинат, виш референт во Агенцијата за развој на земјоделството, управител на приватен семејна земјоделска аптека и раководител на Фондот за здравство – Струга.

Учесник е на повеќе национални и меѓународни научни конференции.

Би можело да ве интересира

Мерко молчи по двете поднесени обвиненија, во обвинителствата против него има уште 14 активни предмети

Александар Тодески

Обвинение против Мерко, неправилно поставил директор на училиште

Катерина Ѓуровски

Кривичен го препрати предметот против Мерко во струшкиот суд: Не биле надлежни тие, туку судот во чие подрачје се извршило делото

Обвинителството за криминал и корупција поднесе обвинение против Рамиз Мерко

Мерко двапати назначил директорка на училиште која немала завршено високо образование: Антикорупциска ќе му поднесе кривична

Орце Костов

Општина Струга од морални причини забранила движење со костими за капење низ чаршијата, според адвокатот Деребан нема правен основ за знаците и санкции

Предраг Петровиќ