Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Од:

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците , 13 Мај 2021 година (четврток), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика, воедно, на граѓаните од муслиманска вероисповед во Република Северна Македонија, им го честита Рамазан Бајрам.

Би можело да ве интересира

Меѓународниот ден на Бошњаците 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска

Бадник неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска