Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Од:

Четврток 16 септември, првиот ден на Јом Кипур, е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во земјава, согласно со Законот за празниците, информира Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на припадниците на еврејската заедница им го честита празникот Јом Кипур.

Би можело да ве интересира

Денот на Македонската револуционерна борба – 23 oктомври, неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Меѓународниот ден на Бошњаците 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска