Проверете си: „Телеком“ ги зголеми сметките, а рокот од 30 дена да реагирате истекува за некој ден

Од:

„Телеком“ од 1 октомври ги зголемува цените на пакетите за интернет и ТВ, известување за ова имало на сметките за последниот месец.

Со ситни букви под сметката стои дека корисниците имаат рок од 30 дена да го раскинат договорот или да мигрираат во друг пакет, без пенали и последици. А овој рок истекува за некој ден.

Половина од корисниците не ни знаат дека сметките ќе им бидат поголеми, а кога ќе им стаса следната сметка, рокот ќе биде веќе истечен.

Деталите гледајте ги во видеоанализата на „Скен“

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Загадениот воздух нè убива – никој не е загрижен, само добро се глуми

(ВИДЕО) Новогодишна депресија во Скопје: Кој ја украде новогодишната магија?

Анита Петровска Рајковиќ

Видео: Кој стои зад дојавите за бомби?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Ќе го умрат ли Боки 13 во затвор? Во какви услови живеат затворениците во Идризово

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: 20 години нè трујат со жива – ја има во почвата, воздухот, подземните води, а допрва ќе испитуваме каде и колку

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Трошат наши пари, а за отчет како да им брцаш в џеб – Политичарите сè поарогантни

Анита Петровска Рајковиќ