Потребата од прочистувачи во Македонија и кои се придобивките од нивното користење?

Од:

Затворениот простор во кој престојуваат луѓето неретко е исполнет со застоен воздух и прашина. Без разлика дали се работи за просториите во домот или на работното место, проблемот настанува при собирањето на нечистотиите во воздухот. По многу кратко време, бактериите и вирусите почнуваат да се множат и шират во таквото опкружување.

Иако често се дискутира за ова, луѓето ретко преземаат нешто за да го заштитат својот дом и работно место со цел да се подобри квалитетот на воздухот. Со напредокот на технологијата, постои решение за овој проблем. Веќе по пристапни цени во продажните салони на Нептун ширум Македонија може да ги набавите овие апарати и да добиете до 97% почист воздух во вашиот простор на живеење и/или деловен простор.

Кога се говори за загадениот воздух, обично не мислиме на воздухот во затворен простор, односно на воздухот во нашите домови. Но, со оглед на тоа дека поголем дел од луѓето околу 90 проценти од времето го поминуваат во затворено, каде што воздухот е дури два до пет пати позагаден од воздухот што го вдишуваме на отворено, грижата за квалитетот на воздухот би требало да биде високо на листата приоритети! Можеби не можете да влијаете на квалитетот на воздухот на работа или во некои други јавни објекти, но секако можете да направите поздраво опкружување во домот.

Ако сакате да се потпрете на модерните куќни уреди и да обезбедните почист воздух во домот, можете да посегнете по прочистувачите на воздух, посебно ако имате проблеми со алергии.

Прочистувачите на воздухот го отстрануваат загадениот воздух во вашиот дом!

Прочистувачот на воздухот е уред кој го отстранува загадувањето на воздухот во просторијата. Прочистувачите на воздух филтрираат полен, нечистотии, издувни гасови, алергени од домашните миленици, чад од цигарите, пареа и мириси од готвењето, пареа од бои и лакови и слично.

Секој прочистувач на воздух доаѓа со одреден рејтинг за стапката на чист воздух на метар квадратен (CADR). Затоа пред да купите прочистувач, треба да проверите колку метри квадратни може да прочисти и да биде соодветен за вашата просторија (дом или работен простор).

Исто така, уредот кој на многумина во зимскиот период им го олеснува животот, бидејќи спречува затнување на носот и појава на сува кожа, е навлажнувачот на воздухот.

Одвлажнувачи наспроти навлажнувачи на воздухот

Навлажнувачот се користи ако нивото на влажност е под 30%, додека одвлажнувачот се користи доколку нивото на влажност е поголемо од 50%. Препорачаното ниво на влажност во просторијата е помеѓу 30% и 50%. Апаратите кои ги има во Нептун, имаат мерачи на влажност на воздухот за да знаете кога е препорачливо да ги вклучите.
Во продажба се и комбинирани уреди – чистачи на воздухот со интегриран навлажнувач, кои обезбедуваат и доволна влажност на воздухот во домот, што е посебно важно во зимските месеци кога ги грееме просториите во кои престојуваме и кога воздухот во нив е сув. Денешните уреди се многу тивки и без проблеми можат да се користат и ноќно време во спалните соби, а во принцип не се големи потрошувачи на енергија.

Доколку имате влага и мувла во собата, набавете ОДВЛАЖНУВАЧ

Доколку вашата соба е постојано со влага, мувла, набавете одвлажнувач на воздухот за да го намалите нивото на влажност и со тоа да спречите ширењето на мувлата. Високото ниво на влажност е совршена средина за мувла.

Дознајте повеќе за уредите за квалитет на воздух и погледнете ги одличните понуди во сите Нептун продажни салони ширум Македонија на овој ЛИНК.  Во Нептун може да најдете најголем избор на апарати за квалитет на воздух: прочистувачи, навлажнувачи и одвалжнувачи од најдобрите брендови по супер цени со големи попусти. Погледнете го летокот со акциските производи на овој ЛИНК.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

CAMMEO TAXI го вози цело Скопје за 3 дена гратис – Интервју со М-Р Стефан Николиќ, Извршен директор на Cammeo Група Македонија

Ана Ололовска

LeanSEM: Македонска маркетинг приказна, успешна во светски рамки

Ана Ололовска

Мини и Макси на Државна лотарија додели уште еден BMW X1

Ана Ололовска

Милион денари од Златна Рипка во Прилеп

Ана Ололовска

Со 30 денари до 200 000 денари – одличен викенд во Спорт Лајф!

Ана Ололовска

Денес 20-ти јануари е вашиот најсреќен ден – Ден со најголеми попусти во сите Нептун продавници!

Ана Ололовска