Почна демонтажата на времениот објект на покривот на ГТЦ

Од:

Согласно одлуката на Градоначалникот Шилегов, денеска почна демонтажата на времениот објект на покривот на ГТЦ. Со овие активности ќе се изврши демонтажа на изѕиданите sидови од сипорекс блокови, демонтажа на кровниот покрив и демонтажа на челичната конструкција над подот, информираат од Град Скопје.

По реакциите на граѓаните најпрвo беше донесена одлука за стопирање со работите на времениот објект.

Како што се наведува во соопштението на Град Скопје, во предвид беа земени општата и стручната јавност, и по консултациите со Асоцијацијата на Архитекти и Иницијативата “Го Сакам ГТЦ”, Град Скопје донесе одлука за демонтажа на објектот, а на неговото место ќе биде посадена трева со ниско украсни цветни аранжмани, во согласност со постојниот проект за зелен покрив на ГТЦ.

Работата на останатиот дел од кровот е во полн ек, во текот на следната недела ќе почне поставувањето на земјената подлога, а кон крајот на овој месец може да се очекува поставувањето на првото зеленило.

Би можело да ве интересира

Апел да не се палат огнови на отворено во Скопје

Предраг Петровиќ

Шилегов: Со новиот систем за елиминација на огнови на отворено направивме 524 интервенции за две години

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ ја напушти расправата за буџетот: Нема да бидеме декор за криминалите на Шилегов

Татјана Ташкова

Град Скопје: ДИЖС да си ја врши работата согласно со надлежностите

Град Скопје ќе ги блокира сметките на должниците за 2018 година

Шилегов со одлука: Утре ќе се отстрани времениот објект на покривот на ГТЦ