Петровска: Институциите се грижат за граѓаните од кризното подрачје, благодарност до граѓаните за дисциплината

Од:

Техничката заминик-министерката за внатрешни работи, Славјанка Петровска заедно со Одделот за специјални задачи го посети безбедносниот пункт Бошков мост кој се наоѓа пред Дебар. Таа вели дека во текот на изминатата ноќ, во кризиниот регион немало никакво нарушување и било мирно.

„Дотурот на храна и други неопходни производи се одвива според утврдените безбедносни протоколи. Централните институции и локалната власт заедно се грижат за населението кое се наоѓа на територија на кризните подрачја. Им благодарам на граѓаните за дисциплината и смиреноста, а на припадниците на МВР, ДСЗ, здравствените работници и сите вклучени за професионалноста и посветеноста“, информираше Петровска.

Би можело да ве интересира

Набавката на хеликоптери од компанијата „Леонардо“ ќе чини 249,9 милиони евра, информира Петровска

Предраг Петровиќ

Петровска: Судот пресуди, Ковачки неправедно ме клеветел, пари од нечесник не сакам

Петровска: Има разногласие во ВМРО – ДПМНЕ за набавката на хеликоптерите

Петровска верува во исправната одлука на тимот за купување на осумте хеликоптери од „Леонардо“

Горан Наумовски

Сомнителна руска фирма се обидела да влезе на тендер за набавка на специфична опрема во Министерството за одбрана

Горан Наумовски

Тренчевска: Моите колешки министерки, вистинска поддршка за сите жени