Петок, 25 декември, неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Од:

По повод првиот ден на Божиќ според Грегоријанскиот календар, 25 декември ќе биде неработен за граѓаните од католичка вероисповед во земјава, согласно Законот за празници, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Воедно, Министерството на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот Божиќ.​

Би можело да ве интересира

Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска

Бадник неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска