Осми декември – неработен за сите граѓани

Од:

Денот на св. Климент Охридски – 8 декември 2020 (вторник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Осми декември е државен празник согласно со Законот за празниците на РМ (Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07).

Би можело да ве интересира

Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска

Бадник неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска