Од 1 февруари се планира враќање на администрацијата на работа во комплетен состав и со полно работно време

Од:

Со оглед на тоа дека бројот на заразени од Ковид-19 е намален, од 1 февруари 2021 година се планира да се врати принципот на работа и работниот процес на државната и јавна администрација во полн состав со полно работно време на работните места, информираат од Владата.

За овој став, како што потенцира портпаролот на Владата Душко Аровски за МИА, претходно ќе се побара и дополнително мислење од Комисијата за заразни болести.

Државната и јавна администрација, општините и судовите, согласно одлуката на Владата од 13-та седница, од 20 октомври 2020 година, по препорака на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство, согласно принципот на работа и работниот процес, ја организираше работата во смени, на далечина (дома) или, пак, редуцирано со систем на ротации, зависно од карактеристиките на работниот процес на институциите, имајќи го предвид Протоколот за превентивни мерки за сите работни места („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.147/20).

Би можело да ве интересира

Владата ја усвои финансиската поддршка за радиодифузерите

Жарко Настоски

Заев се сретна со новиот владин економски советник од Германија

Жарко Настоски

Потребна е измена на член 102 за реализирање кампањи од исклучителен јавен интерес, смета Владата

Ана Ололовска

Граѓаните кои имаа блокирани сметки уште не ја добиле државната помош, се чекаат законските измени

Жарко Настоски

На барање на голем број компании Владата покренува автентично толкување на Законот за контрола на опојни дроги

Ана Ололовска

Николовски: Ќе направиме се за да докажеме дека искрено и одговорно работиме на борба против корупцијата

Ана Ололовска