На дивите депонии во Велес во април собрани 160 метри кубни отпад

Екипи на ЈКП „Дервен“ од Општина Велес во текот на април исчисти повеќе јавни локации и диви депонии во градот и околината.

Исчистени се Индустриската зона Речани, пристапите кон двете цркви во градот и непосредната околина како и двете диви депонии во близина на новите гробишта Раштани.

Пред и по првомајските празници без исчистени и рекреатвните места Езеро „Младост“ и долниот тек на реката Бабуна. Од сите овие локации „Дервенци“ собраа 160 метри кубни најрзановиден отпад кој е транспортиран и одложен на Градската депонија на Велес.

Од Општина Велес апелираат граѓаните да ја зачувуаат чиста животната средина и да не создаваат повторно диви депонии. Тие посочуваат дека дивите депонии се опасност за здравјето преку куќињата скитници и други глодари кои шират заразни болести.

Би можело да ве интересира

Поранешен градоначалник на Велес обвинет за злоупотреба на службената положба

Ана Ололовска

Во наредната учебна година 40 првачиња помалку во Велес

Ана Ололовска

Велешката полиција казнува возачи кои непрописно претекнуваат

Ана Ололовска

Во Велес одбележани 116 години од Солунските атантати на Гемиџиите

Ана Ололовска

Годишно еден жител во земјава создава 412 килограми комунален отпад

Ана Ололовска

Во Велес силувана 21-годишна девојка