МВР направи низа пропусти во истрагата за убиствата за убиствата на Вања и Панче тврди ВМРО-ДПМНЕ

Од:

МВР направи низа пропусти во истрагата за убиствата на Палевски, што ја отвора дилемата дали Вања можела да биде спасена.Треба да се одговори зошто веднаш МВР не тргнала во потрага по возилото на убиениот Панче по што полицијата ширум државата преку редовни контроли можела да го лоцира за неколку часа велат од ВМРО-ДПМНЕ.

– Доколку имало централна објава за возилото на тогаш исчезнатиот Панче многу мала е веројатноста дека истото слободно ќе се движело низ Скопје. Истовремено Спасовски мора да каже зошто МВР не стапило во контакт со СВР Скопје, за преку системот Сејф Сити да се утврди дали истото е регистрирано на територија на Град Скопје, кога и каде.Системот ги имал сите мерки на располагање убиството на Панче да биде расчистено многу бргу, преку пронаоѓање на возилото кое му е одземено.Доколку МВР на Спасовски го пронашла возилото на убиениот Панче ќе дошла веднаш и до убијците, а животот на Вања ќе беше спасен.Спасовски е должен да одговори, зошто истрагата е водена бавно и со пропусти, се вели во партиското соопштение.

Би можело да ве интересира

СДСМ: ДПМНЕ се уплашени од кандидатурата на Пендаровски

Катерина Ѓуровски

Пендаровски е „пишман аџија“ вели ВМРО-ДПМНЕ: Малограѓанско политикантство одговори претседателот

Катерина Ѓуровски

Адеми: Интенцијата на ВМРО-ДПМНЕ е да не се донесе Законот за игри на среќа за да продолжи монополот на една фирма

Стоилковски: Дали Филев, директор на СДС од Радовиш е трговец со дрога во полициски билтен

Николоски: Дали е случајно што РЕК Битола во време на Васко Ковачевски на иста фирма дава два тендери со исти суми, и двата со исти анекси од 20%

Спасовски и Ковачевски од Македонија направија Колумбија, криминалците со кои се сликаа се убиваат обвинува ВМРО-ДПМНЕ