Меѓународниот ден на Бошњаците 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Од:

Меѓународниот ден на Бошњаците 28 септември (вторник) е неработен ден за граѓаните припадници на бошњачката заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните припадници на бошњачката заедница им го честитаат Меѓународниот ден на Бошњаците.

Би можело да ве интересира

Денот на Албанската азбука – 22 Ноември, неработен за припадниците на албанската заедница

Ана Ололовска

Денот на Македонската револуционерна борба – 23 oктомври, неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска