Медиумите може да поднесуваат барања за субвенционирање на социјалното осигурување за вработените

Од:

Управата за јавни приходи соопшти дека согласно Уредбата со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиуми, на работодавачот – медиум за секој осигуреник за месец јуни, јули и август 2020 година му се субвенционира 100 отсто од износот за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување

За остварување на правото за субвенционирање, работодавачот – медиум со комплетно Барање за субвенционирање на исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување (образец БС-ПЗСОМ) во Месечната пресметка за интергрирана наплата (МПИН образец) за осигуреникот за кој бара субвенционирање на плаќањето на придонеси во полето 3.23 внесува шифра 630. За поднесување на пресметката треба да се преземе новата верзија на клиентски софтвер, наведуваат од УЈП.

Би можело да ве интересира

Новинарите реагираат за небезбедно одржана прес-конференција кај Адеми, ССНМ апелира да им се овозможат безбедни услови

А1он

Извршниот директор на „Њујорк Тајмс“ очекува згаснување на печатените медиумите за 20 години

А1он

Над 65.000 земјоделци поднеле барања за субвенции

А1он

Завршува рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

Ана Ололовска

За субвенции досега аплицирале 60.350 земјоделци, рокот завршува утре

Ана Ололовска

МЗШВ: За пет дена завршува рокот за поднесување барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година

Ана Ололовска