„Лош сигнал“: Зошто медиумите не ја искористија саморегулацијата и не се наметнаа како еден од клучните фактори за фер избори

Од:

Медиумите и на овие избори не можат да обезбедат фер и демократска предизборна атмосфера. Две години откако се формираше Советот за етика во медиумите, во надеж дека преку процесот на саморегулација ќе се подобри медиумската слика, состојбата само се влошува.

Документарниот филм „Лош сигнал“ ја обработува токму тааа тема- зошто медиумите не ја искористија саморегулацијата и не се наметнаа како еден од клучните фактори за фер избори.

Би можело да ве интересира

Анализа: Медиумите во изборната кампања во 2020 година покажаа тежнеење за промоција на мажите

Ана Ололовска

Конкурс на МИМ „Новинарски награди 2020 Никола Младенов“

Ана Ололовска

ОБСЕ и Советот за етика во медиумите ги објавија првите Насоки за етичко известување на онлајн медиумите во Северна Македонија

АПЕММ се противи на директната финансиска помош за медиумите, бара строги правила за поделбата на државните пари

Жарко Настоски

Отворен конкурсот за наградата од Европската унија за истражувачко новинарство

Ана Ололовска

Блокадата на Фејсбук ја спушти посетеноста на австралиските онлајн медиуми

Жарко Настоски