Лога за „А1он“: Надзор кај Нанев поради сомнежи за манипулација со АКМИС системот

Од:

Министерството за правда преку Комисијата за надзор ќе изврши проверка во Основниот суд во Кавадарци поради можни сомнежи за манипулација со АКМИС системот, потврди за „А1он“ министерот Кренар Лога.

– Овој надзор беше планиран и во годишниот план за надзор. Но, исто така повод за него се и наводите од информации кои беа доставени до Судскитот совет за сомнежи за манипулација на АКМИС системот – рече министерот Лога за „А1он“.

Претседател на Основниот суд во Кавадарци е судијата Лазар Нанев кој пред само неколку дена беше разрешен од функцијата претседател на Советот на информациско комуникациски технологии во правосудствот, токму од министерот Кренар Лога.

Лога тогаш изјави дека од материјалите на Судскиот совет се констатирани сериозни тврдења за нарушување на интегритетот на судијата.

Би можело да ве интересира

Ленче Ристоска именувана за јавен обвинител за врски со Европравда

Катерина Ѓуровски

Лога во Анкара ќе бара информации што треба дополнително да се направи за екстрадиција на Палевски

Катерина Ѓуровски

И да ни се разделат патиштата да се разделиме како цивилизирани и семејни луѓе – Лога по хаосот во Алијанса

Орце Костов

Левица: Министерот Лога предлага закони кои ја рушат унитарноста на републиката

Пет приоритетни области вклучени во Развојната секторска стратегија за правосудството 2024-2028

Усвоена Развојната секторска стратегија за правосудството 2024 – 2028 година

А1он