Листа на акредитирани здруженија на наставници кои организираат натпревари за основци

Од:

Министерството за образование и наука објави листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование.

Листата е подготвена по јавниот повик за акредитација на здруженија на наставници кои организираат натпревари на општинско, регионално и на државно ниво за ученици од основните училишта кој МОН го објави на 13 февруари 2020.

На листата се 23 акредитирани здруженија и се наведени наставните предмети, видот на натпревари за кои се акредитирани и датумот на решението за акредитација.

Би можело да ве интересира

Учениците се враќаат на настава, почнува второто полугодие

Ана Ололовска

Царовска на состанок со Млади-МОН: Унапредување на студентскиот и ученичкиот стандард е наш врвен приоритет

Ана Ололовска

Завршува зимскиот распуст и рокот за праќање коментари за нацрт-концепцијата за основно образование

Ана Ололовска

Здружението на информатичари реагира на новиот концепт за основно образование

Ана Ололовска

МОН: Се интензивира дебатата за реформата, Царовска неделава на средби со различни групи

Ана Ололовска

Царовска: Има страв од концепцијата, ќе продолжиме со дебати за да се расчистат дилемите

Ана Ололовска