Ковачки: Втор ден молк од Министерството за одбрана за украдените доверливи документи

Од:

Втор ден Министерството за одбрана молчи за украдените класифицирани документи и за украдените компјутери на кои имало строго доверливи документи. бГолем срам е министерство за одбрана на НАТО членка да биде нетранспарентно за ваков настан, а уште поголем срам е да си неспособен да заштитиш класифицирани документи и компјутери вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки.

– Ова е случај кој мора да заврши со кривична одговорност и кон одговорните кои не преземале мерки и овозможиле поединци или група да во сред центар на градот, се осмелат да влезат во заштитен објект на министерството за одбрана и да крадат документи и компјутери. Според Законот за класифицирани информации, класифицирана информација со степен „СТРОГО ДОВЕРЛИВО“ е информација чие неовластено откривање би предизвикало исклучително сериозна штета за ВИТАЛНИТЕ интереси на Република Македонија. После ваков скандал, министерот за одбрана треба да си поднесе оставка, а Претседателот на државата треба помалку да зборува за енергетската состојба која не му е во надлежност, туку да се заинтересира за тоа кој и зошто се дрзнал да краде мобилизациски и друг тип на документи, како и за тоа колкава штета е нанесена на Одбраната во која тој има надлежност напиша Ковачки на социјалните мрежи.

Би можело да ве интересира

Петровска: Протераните руски дипломати се обиделе да се вмешаат во стратешките национални интереси на државата

Петровска: Македонците во Албанија имаат апсолутно право да се произнесат како што се чувствуваат

Горан Наумовски

Банкината им е споменик на загинатите крај Карпалак и по 22 години: Петровска ќе бара дозвола од Желино да постави спомениик

Орце Костов

Стела ќе добие куќарка во дворот на министерството за одбрана: Петровска ќе го чува новото милениче на работа и дома

Орце Костов

Пожарникарите да бидат под раководство Министерството за одбрана бара Независниот синдикат

Јовески до Ковачки: Не поднесувам оставка, јас сум задоволен од обвинителството

Орце Костов