Компанијата Зегин и СОС Детско село – пријателство кое трае

Од:

Минатата недела во Скопје се одржа годишниот настан за доделување на признание на најголемите донатори и поддржувачи на СОС детско село.

Под мотото “Едно семејство” и слоганот “Лесно е да чиниш добро, кога многумина помагаат”, на едно место повторно се собраа сите пријатели, поддржувачи, компании и индивидуалци кои и во изминатата година несебично ги поддржаа трудот, посветеноста и љубовта со која СОС детското село работи повеќе од 20 години.

Покровителка на настанот беше Првата дама на РСМ, г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска , а компанијата Зегин традиционално и оваа година се стекна со благодарница за помошта и пријателството со СОС детско село во изминатата година, пријателство кое со сигурност ќе продолжи и во иднина.

Општествената одговорност треба да биде приоритетна мисија на сите компании и поединци, а од компанијата Зегин велат дека овие настани треба да бидат поттик и за останатите компании да се приклучат кон ваквите иницијативи, бидејќи само на тој начин може да се создаде општество кое ќе функционира како едно семејство.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

Зегин онлајн повторно се закити со награда за најпопуларна е- продавница за 2022 година

Катерина Павлова-Николовска

Ракометната федерација на Македонија доби специјален дрес од „СОС Детско село“

Нова хуманитарна кампања на Винчини со омилениот производ кој е уникатен со вкус и единствен со хуманитарната вредност ROCKY

Катерина Павлова-Николовска

Ранци и училишни помагала донација на ZEGIN и фондација „Д-р. Верица Механџиска” за преку 150 деца

Компанијата ЗЕГИН – покровител на Фестивалот на дувачки инструменти во Пехчево

Катерина Павлова-Николовска

Првото кумство на згрижувачко семејтво во СОС Детско село