Јолевски во Охрид на НАТО школата за борба против ИСИС

Од:

Министерот за одбрана Зоран Јолевски денеска во Охрид ќе присуствува и ќе се обрати на отворањето на НАТО напредната школа на тема „Борба против активностите на ИСИС за радикализација преку сајбер-просторот во регионот на Југоисточна Европа“.

Работилницата, како што соопшти Министерството за одбрана, се реализира во ко-организација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ и Бугарската академија на науките, а ќе се одржува до 7 април. Учесници се над 45 претставници од безбедносниот сектор од Македонија, Бугарија, Албанија, Босна и Херцеговина, Словенија, Србија, Хрватска и Црна Гора.

На работилницата ќе стане збор за глобалните трендови во однос на употребата на сајбер-просторот и технологиите од страна на ИСИС, како и на градењето регионална соработка меѓу учесниците од НАТО и земјите од Партнерството за мир.

Би можело да ве интересира

Собранието ги донесе измените на Законот за служба во Армијата

Одбележани 12 години од хеликоптерската несреќа кај катлановско Блаце

Ана Ололовска

Дванаесетгодишнина од хеликоптерската несреќа кај Блаце

Ана Ололовска

Исламска држава крахира, а крајот на кризата во Сирија сè уште не се гледа

Ана Ололовска

Пендаровски: Армијата е во одлична кондиција, нема простор за договарање за нејзиното име

Ана Ололовска

Дебата за пензионирањето во Армијата во матичната собраниска Комисија

Ана Ололовска