Јавен состанок на АВМУ за воведување 5Г мобилна технологија

Од:

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска ќе одржи втор јавен состанок за годинава, на кој, меѓу останото, ќе бидат презентирани потребните активности и мерки за воведување 5Г во Македонија.

На јавната расправа директорот на АВМУ Зоран Трајчевски ќе ги претстави реализираните активности на Агенцијата за вториот квартал годинава.

Би можело да ве интересира

АВМУ: Финансиска поддршка за надомест на средствата за дозвола за Радио и ТВ емитување

Ана Ололовска

АВМУ: Нападите врз новинарите се апсолутно неприфатливи

МАН: Собранието да ги избере новите членови во советите на МРТ и на АВМУ преку постоечкиот закон

Кина ќе изгради повеќе од 600.000 базни станици за 5Г

Ана Ололовска

АВМУ: Политичарите да се воздржат од омаловажување, дискредитирање и етикетирање на новинари

Катерина Павлова-Николовска

Германија ќе дозволи Хуавеј да учествува во изградбата на 5Г мрежата

Ана Ололовска