Јахоски: Не сум ја напуштил ДУИ, по грешка сум пишан како независен пратеник

Од:

Пратеникот во Собранието на Република Северна Македонија Исмаил Јахоски, испрати соопштение до медиумите во кое појаснува дека по грешка е ставен во групата независни пратеници на веб-страницата на Собранието. Тој негира дека ја напуштил парламентарната група на ДУИ и вели дека останува со политичката агенда на партијата.

„Дозволете да ве информирам дека јас, Исмаил Јахоски, избран како пратеник во Собранието на Република Северна Македонија од листата на ДУИ, во ниту еден момент не сум напуштил парламентарната група, ниту, пак суштински се оддалечил од изборната политичка агенда на ДУИ.

Фактот што на веб-страницата на Собранието сум ставен како независен пратеник претставува техничка грешка, која соодветно ќе биде исправена во најскора прилика,“ вели Јахоски.

Би можело да ве интересира

Седници на четири собраниски комисии

Ана Ололовска

Можноста за онлајн изјаснување на пратениците на пленарна седницата

Ана Ололовска

Со фокус на здравјето предлог – буџетот влезе во Собранието, за власта реален, за опозицијата огромен и неразвоен

Ана Ололовска

Парламентарните партии не отстапуваат од ставовите за онлајн работење на пратениците со Ковид-19

Ана Ололовска

Џафери: Идејата не е Собранието целосно да работи онлајн, туку да се вклучат само пратениците со Ковид-19 или во изолација од дома

Ана Ололовска

Се продлабочуваат несогласувањата меѓу пратениците од власта и опозицијата за онлајн гласање

Ана Ололовска