ФЗНХ и Општина Кисела Вода потпишаа Меморандум за соработка

Од:

Активна соработка за унапредување на деловното опкружување, благосостојба и просперитет, со приоритет на спроведување на иновативно креативната платформа „Градиме здрава, зелена и безбедна иднина – Безбедна животна средина во локалната заедница – Take green action”, е целта на Меморандумот што го потпишаа денеска градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски и деканот на Факултетот за земјоделски науки и храна, Вјекослав Танасковиќ.

Како што истакнаа градоначалникот и деканот, заедничките активности ќе се спроведуваат преку организирање специфични проекти со цел поттикнување одржлив развој и во руралниот и во урбаниот дел на општината при што, приоритет ќе има иновативно-кариерното вклучување на студентите.

Првиот од заедничките проекти ќе се одржи во државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид лоцирано во Кисела Вода. Настанот е закажан за 15 октомври, по повод Светскиот ден на храна, а ќе биде под мотото „Ајде да садиме, здрава и органска иднина да градиме“. Со настанот ќе се одбележи и Денот на белиот стап – Меѓународниот ден на слепи и лица со оштетен вид.

Би можело да ве интересира

Министерството за транспорт и врски потпиша Меморандум за соработка со сите општини

А1он

ВИДЕО: Темелковски признава дека во Расадник ќе има стотина нови згради, но и зеленило

Мери Јордановска

Потпишан меморандум за соработка меѓу ЗМСТАС-За нас и Стоматолошкиот факултет

Татјана Ташкова

ВИДЕО: МИОА, МП и Академијата за судии и јавни обвинители потпишаа меморандум за соработка

Меморандум за соработка на МИОА, МП и Академија на судии и јавни обвинители

Грција внимателно ќе го проучи одговорот од македонска страна на предлог-меморандумот

Кејт Мидлтон