Дураку ја презеде функцијата министер за животна средина

Од:

Садула Дураку денеска ја презеде функцијата министер за животна средина и просторно планирање од досегашниот министер Башким Амети.

– Истакнувајќи дека веќе е запознат со предизвиците, тековните и идни проекти на Министерството за животна средина, Дураку вети дека ќе продолжи да ја имплементира програмата на Владата заложувајќи се за здрава и чиста животна средина во интерес на сите граѓани во Република Македонија, соопшти Министерството за животна средина и просторно планирање.

Досегашниот министер Амети му посакал успешна работа на новоизбраниот министер, нагласувајќи дека неговото претходно искуство како министер и градоначалник се голема предност во успешното извршување на функцијата, министер за животна средина и просторно планирање.

Би можело да ве интересира

Трошоците за заштита на животната средина лани изнесувале 7 840 633 000 денари

Синкевичиус: Приклучувањето на Северна Македонија кон ЛИФЕ ќе придонесе за позелен и поодржлив континент

Државниот инспекторат за животна средина направил вонреден надзор на изградбата на мини хидроцентралата Мала Река кај Кочaни

Ана Ололовска

Шукова: Се обидувам да видам што се случува со средствата доделени од Владата за спас на Преспанското Езеро

Ана Ололовска

Министерството за животна средина: Од 1 јануари стапува на сила Законот за проширена одговорност на производителот за управување со посебните текови на отпад

Ана Ололовска

Нуредини: Првиот контејнер со контамирана земја од ОХИС замина за Германија

Ана Ололовска