До крајот на неделата ќе биде доставен прочистениот список на добитниците на помошта од 6.000 денари

Од:

Управата за јавни приходи во текот на оваа недела треба до Генералниот секретаријат на Владата да го достави прочистениот список на оние кои добиваат финансиска поддршка од 6.000 денари за купување домашни производи, со цел да се направи соодветна објава.

Ова го соопшти директорката на УЈП Сања Лукаревска, наведувајќи дека станува збор за повеќе сетови на податоци кои трба да бидат точни затоа што сите неточни се враќаат на обработка.

Ова е дел од четвриот пакет антикризни мерки, кој предвидува помош од 6.000 денари за повеќе ранливи категории. Станува збор за граѓани со низок доход, самохрани родители, пензионери со пензии до 15.000 денари, невработените кои се пасивни баратели на работа, самостојните уметници, филмски работници, културни работници и естрадни уметници, корисници на право на социјална сигурнот на стари лица, деца без родители и родителска грижа…

Средствата ќе се префрлаат на трансакциска сметка на граѓаните, а треба да се искористат до 25 декември.

Би можело да ве интересира

Рокот за поднесување на ДДВ-04 продолжен до 29 јануари

Ана Ололовска

Официјално: Кафеаните од утре ќе работат до 21 часот

Жарко Настоски

Компаниите опфатени со првата мерка од Пакетот 5 се ослободени од царинските давачки за суровини и репроматеријали во висина од 7,1 милиони евра

Жарко Настоски

(ВИДЕО) Лукаревска: Физички лица делат плати и по три милиони, а на работниците им уплаќаат по 5 денари

Ана Василевска

Текстилните компании изненадени, мислеле дека државната помош ќе продолжи и во јануари

Жарко Настоски

ССК: Мерките за помош на компаниите да продолжат до април, петтиот пакет да биде донесен во јануари