ДКСК ќе поднесе прекршочна за градоначалникот на Неготино

Од:

Антикорупцсиката комисија на денешната седница одлучи да поведе прекршочна постапка против градоначалникот на Неготино Тони Делков, затоа што за време на изборниот процес потпишал нови вработувања во општината.

Како што објаснија од ДКСК, станува збор за ангажман преку Агенција за привремени вработувања, иако според Изборниот законик , градоначалникот не смее да започне постапка за вработување на нови лица за време на изборна кампања.

На истата седница комисијата затвори и предмет за можен непотизам за градоначалникот, со образложение  дека при постапката на вработување на сопругата на својот прв братучед се било законски и согласно планот за вработувања во општината.

Г.Н.Р

 

 

Би можело да ве интересира

ДКСК ќе постапува по службена должност, ако АНБ не преземе мерки за судирот на интереси

Ана Ололовска

ВИДЕО: Државни станови и автобуски превоз наместо високи кирии и патни трошоци за пратениците

Условите за работа главна пречка за ефективна и ефикасна работа на ДКСК

Ана Ололовска

ВИДЕО: ДКСК нема покренато постапка пред Управен за указите на Иванов, ако не биле надлежни требало да го отфрлат предметот

Ана Ололовска

ДКСК бара да се раскине договорот за закуп и за Црвенковски

Јанева во Анкетниот лист до Антикорупциска пријавила дека купила половно возило

Ана Ололовска