ДКАФ ќе помага во реформата на секторот на разузнавачките служби

Владата на Република Македонија и Женевскиот Центар за демократска контрола на вооружените сили (ДКАФ) ќе потпишат Меморандум за разбирање за имплементација на Програмата за реформа на Секторот на разузнавачките служби на Република Македонија за периодот 2017-2020.

Со Меморандумот за разбирање се воспоставува рамка за стратешка соработка меѓу Владата на РМ и ДКАФ за остварување на добро управување во безбедносниот сектор на Република Македонија.

Меморандумот ќе го потпишат премиерот Зоран Заев и директорот на ДКАФ амбасадорот Томас Гурбер.

Би можело да ве интересира

Ерол Муслиу – нов директор на Агенцијата за разузнавање

Ана Ололовска

Доделени првите сертификати од програмата за стручно усовршување за разузнавање и анализа

Ана Ололовска

Експертите реагираат: Премиерот со многу овластувања во новата агенција за разузнавање

Anela Petrova

Македонските разузнавачи ќе се обучуваат за оперативното делување и собирање податоци

Ана Ололовска

Почнува универзитетска програма за професионално усовршување на разузнавањето

Ана Ололовска

Агенција за разузнавање негира вмешаност во активности кои не се нејзина надлежност

Ана Ололовска