ДИК отвори телефонска линија за лица со оштетен слух и говор

Од:

Новина на овие избори е телефонска линија во Државната изборна комисија (ДИК) за лица со оштетен слух и говор. Портпаролката на ДИК, Љупка Гугучевска објасни дека имаат назначено лице кое ќе одговара на знаковен јазик преку видео повици.

„На денот на изборите активна е телефонската линија 076/488-360 на која лицата со оштетен слух и говор преку видео повик ќе можат да постават прашање до ДИК и на македонски знаковен јазик да добијат одговор“, објасни Гугучевска.

За прашања и коментари за ДИК од граѓаните активна е и бесплатната линија 0800 555 444.

Маја Илиевска-Пачемска

Би можело да ве интересира

Предвремените парламентарни избори ќе ја чинат Австрија и општините околу 20 милиони евра

„Газета експрес“: Вонредните избори во Косово на 29 септември

Татјана Ташкова

На 13 октомври ќе се одржат парламентарни избори во Полска

Доколку не се исполнат барањата до средина на септември српската опозиција ќе ги бојкотира изборите

Светскиот македонски конгрес бара распуштање на Собранието и предвремени избори

Зеленски смета дека новиот премиер на Украина треба да биде економист без политичко минато

Татјана Ташкова