Денот на Македонската револуционерна борба – 23 oктомври, неработен за сите граѓани

Од:

Денот на Македонската револуционерна борба, 23 октомври (сабота), е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните на Република Северна Македонија им го честитаат Денот на Македонската револуционерна борба.

Би можело да ве интересира

Денот на Албанската азбука – 22 Ноември, неработен за припадниците на албанската заедница

Ана Ололовска

Меѓународниот ден на Бошњаците 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска