Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

Од:

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 19 јануари 2021 година (вторник), Богојавление (Водици) е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија.

Неработниот ден е прогласен согласно со Законот за празниците(„Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07).

Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед.

Би можело да ве интересира

Меѓународниот ден на Бошњаците 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Ана Ололовска

Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен ден за припадниците на влашката заедница

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Денот на трудот – 1 Мај неработен за сите граѓани

Ана Ололовска

Бадник неработен ден за православните граѓани

Ана Ололовска