„Битола, атрактивна туристичка дестинација“ – проект на локалната самоуправа

Од:

Oпштина Битола во текот на годината ќе го развива проектот „Битола, атрактивна туристичка дестинација“ како главен столб од прогрaмата за развој на туризмот во таа локална самоуправа.

Според програмата, градот ги има сите предуслови за развивање на туризмот, тој е составен дел на социо-економски развој и за таа цел ќе бидат мобилизирани сите потенцијали и субјекти за подигање на нивото на организациска поставеност, координација, стандардизација, валоризација и промоција на на туристичките потенцијали на Битола.

За реализација на програмата општина Битола ќе издвои 1,3 милиони денари.

Би можело да ве интересира

Израелскиот амбасадор зачуден: Една година чекам одобрение за споменик на Евреите во Битола

Маја Илиевска-Пачемска

Од денеска во Битола се наплаќа на затворените градски паркиралишта

Ана Ололовска

Милевски: Мерката „МојДДВ“-можност досега над 800 илјади евра да се слеат на сметките на граѓаните

Ана Ололовска

Во Битола отворена изложба на Абориџинска култура

Ана Ололовска

Акција против узурпацијата на јавни површини во Битола

Ана Ололовска

Во Охрид и Битола почувствуван земјотрес со епицентар од Корча

Татјана Ташкова