АВМУ: Неприфатлив е недоличниот однос на министерот Бектеши кон новинарката на ТВ Канал 5

Од:

–Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го смета за апсолутно неприфатлив недоличниот однос на министерот за економија Крешник Бектеши, кон новинарката на ТВ Канал 5, Катерина Капковска, за време на денешната прес конференција.

– Носителите на јавни функции треба да се воздржат од изнесување лични ставови, коментари и етикетирања со кои се загрозува слободата на медиумите и може да води кон појава на самоцензура. Агенцијата повторно апелира дека е неопходно да се вложат максимални напори за обезбедување поволен амбиент за непречено работење на медиумските работници, имајќи ја предвид нивната улога во отворањето прашања од јавен интерес и обезбедувањето транспарентност и одговорност на јавните органи се навеува во соопштението од Агенцијата.

Би можело да ве интересира

Нема продолжување на мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи

Катерина Павлова-Николовска

Бектеши: Пакетот закони за изградба на коридорите 8 и 10 д ќе се усвојат, проектот ќе се реализира

Горан Наумовски

АВМУ: Медиумите професионално и етички да известуваат за трагични настани, особено ако се вклучени малолетници

Горан Наумовски

Бектеши: Мерките даваат резултати, продолжува трендот на намалување на инфлацијата, имаме најниски цени на храна и нафтени деривати во регионот

Бектеши: Кој сака да донира од платата нека го направи тоа, а не да се фали

Бектеши: Очекуваме солидарност од сите стопанственици, кризата да не биде на грбот на граѓаните

Горан Наумовски