Акција против узурпацијата на јавни површини во Битола

Од:

Акцијата „Ова не е паркинг“ е посветена на узурпацијата на јавните површини во Битола.

Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност.

Иако Битола не е голем град паркирањето на јавните површини и тротоари зема се поголем замав и на одредени локации низ Битола. Практично е невозможно безбедно движење на пешаците.

Во изминатите неколку години поради трендот на узурпацијата на тротоарите предизвикани се повеќе несреќи, а постарите граѓани, инвалидизираните лица, велосипедистите и децата се почесто се обесхрабрени да се движат на одредени локации низ Битола.

Целта на оваа акција е да се изврши притисок врз надлежните односно општина Битола, МВР сериозно да се зафатат со решавањето на овој проблем и да ги вратат колите на улиците и пешаците на тротоарите.

Би можело да ве интересира

Од денеска во Битола се наплаќа на затворените градски паркиралишта

Ана Ололовска

Милевски: Мерката „МојДДВ“-можност досега над 800 илјади евра да се слеат на сметките на граѓаните

Ана Ололовска

Во Битола отворена изложба на Абориџинска култура

Ана Ололовска

Во Охрид и Битола почувствуван земјотрес со епицентар од Корча

Татјана Ташкова

„Битола Шекспир фестивал“ завршува со претставата „Крал Иби“

Ана Ололовска

Во Битола изминатиов викенд се одржа првиот фестивал за кларинети

Ана Ололовска