Денот на македонската револуционерна борба неработен за сите граѓани на С. Македонија

Од:

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 23 октомври 2022 година (недела), Ден на македонската револуционерна борба, односно 24 октомври 2022 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Северна Македонија им го честита Денот на македонската револуционерна борба.

Би можело да ве интересира

Водици неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Ана Ололовска

25 декември неработен за граѓаните од католичка вероисповед

Ана Ололовска

Осми декември – „Св. Климент Охридски” неработен ден за сите граѓани

Ана Ололовска

Петок пред Духовден, 10 јуни неработен за граѓаните од православна вероисповед

Ана Ололовска

Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен за сите граѓани на Македонија

Ана Ололовска

2 Мај неработен за сите граѓани на Македонија

Ана Ололовска