Шапуриќ упати честитки до Комората на овластени архитекти и овластени инженери за своето 10-годишно постоење

Вчера, минстерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни компании Зоран Шапуриќ присуствуваше на прославата на Комората на овластени архитекти и овластени инженери по повод 10 години од своето постоење.

Во своето поздравно обраќање тој им честиташе на досегашните постигнати успеси и изнесе дека за овој период Комората во која има околу 4.000 активни членови, успеа да ја унапредува експертизата на сите овластени архитекти и инженери и дава сериозен придонес во имплементацијата на европските регулатива и стандардите кај нас.

Воедно, им посака успешна понатамошна работа, со надеж за соработка согласно определбата на Владата за постојано консултирање со експертите во сите области.

Би можело да ве интересира

Промовирана монографијата „15 години Инженерски прстен“

Ана Ололовска

БЕСТ Скопје и Асоцијацијата на здруженија на инженери потпишаа Меморандум за соработка

Наум Локоски

Младите инженери од Македонија примени во Европската федерација на млади ниженери

Ана Ололовска

Второ место во Русија за тим македонски архитекти

Ана Ололовска

Одблежани 10 години Комора на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија

Ана Ололовска

Архитектот Билјана Филиповска добитник на наградата „Андреја Дамјанов“ за 2017

Ана Ололовска